X

Bon Secours Classic10/08/2019

Info Inschrijven

Wil je een splinternieuwe fietstocht ontdekken, in de streek van de "Doudou" van Bergen, de dino's van Bernissart en de reuzen van Ath? Dan is de Bon Secours Classic een uitgelezen kans! Met 3 parcours van 80 km, 111 km en 164 km, fiets je langs de mooiste plekjes van de provincie Henegouwen, waaronder het prachtige Château de Beloeil. Bovendien geniet je achteraf van een lekkere Bon Secours!

Parcours Praktische info

Parcours

Het parcours brengt je in de streek van Bergen en Ath langs pittoreske dorpjes zoals Boussu, Bernissart, Hautrage maar ook langs de Grand Hornu en het wondermooie Château de Beloeil. Daarnaast fiets je ook over de wegen van de beroemde Grand Prix Pino Cerami! Het langste parcours brengt je zelfs tot in Frasnes-lez-Anvaing en het oogverblindende dorpje Saint-Sauveur. Vooraleer je bijna aan de finish bent, kan je nog genieten van een lekkere Bon Secours bij Brasserie Caulier!

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 23 km
 • 80 km (558 hoogtemeters)
 • 111 km (759 hoogtemeters)
 • 164 km (1459 hoogtemeters)

Points of interest

Château de Beloeil

Château de Beloeil

Het Château de Beloeil, opgericht door de Prinsen van Ligne in de 14de eeuw en bijgenaamd 'Petit Versailles', is één van de mooiste domeinen van België.

Brasserie Caulier

Brasserie Caulier

Geniet van een lekkere Bon Secours in brouwerij Caulier. De naam van het bier komt van het dorp Bonsecours, een plaats waar de geschiedenis van de brouwerij in 1933 begon dankzij Charles Caulier. In dat jaar besloot deze ex-mijnwerker om bier te gaan brouwen.

Grand Hornu

Grand Hornu

Grand-Hornu is een voormalig industrieel complex van kolenmijnen, een deel van het belangrijkste erfgoed van Wallonië, erkend door de UNESCO als werelderfgoed in 2012.

Arrière-pays du Borinage

Arrière-pays du Borinage

Geniet van de heuvelachtige wegen in het hinterland van de Borinage, een gigantische, voormalige mijnsite die ooit zorgde voor de ontginning van enorme hoeveelheden steenkool.

Saint-Sauveur

Saint-Sauveur

Op de lange afstand heb je de mogelijkheid om door het mooie dorp van Saint-Sauveur te fietsen. Door naar Ath te rijden, heb je ook de mogelijkheid om je klimbenen te testen op een aantal prachtige hellingen!

Praktische info

Deelnamepakket voor elke deelnemer

 • Flesje Bon secours (33cl)
 • Uitgebreide bevoorrading* met aan elke controlepost o.a. Aptonia sportvoeding en sportdrank, Meli honingwafels en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Technische bijstand / pechverhelping
 • Infokaart met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Kleedkamers met douches
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Massage bij aankomst
 • Een bierproeverij in de bevoorrading bij Brasserie Caulier

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Start & finish / Locatie en uren

Diamonte mons.arena
Rue des Laminoirs 2
7012 Mons

 • Cyclo 164 km : 07u30 - 10u00
 • Cyclo 111 km : 07u30 - 10u00
 • Cyclo 80 km : 07u30 - 11u00
 • Family Ride 23 km : 07u30 - 11u00

Officiële sluiting finish om 17u30.

Inschrijven

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van je E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de desk "voorinschrijvingen".

Schrijf je liever ter plaatse in? Dan kan je terecht in de aangegeven inschrijvingszone en krijg je na betaling jouw kaderplaatje. Wij raden je ten sterkste aan om je fiets te stallen in de bewaakte fietsenparking zodat je zonder zorgen en rustig je inschrijving kan afhandelen!

Bevoorrading

 • 164 km : 3 bevoorradingsposten
 • 111 km : 2 bevoorradingsposten
 • 80 km : 1 bevoorradingspost

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!
Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Bereikbaarheid & parkings

De vertrek- en aankomstlocatie is gemakkelijk bereikbaar (via de snelwegen E19 / E42) in minder dan een uur vanuit Brussel of Namen en in slechts 1u15 vanuit Gent of Antwerpen!

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot bij de start.

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mechaniciens je graag verder in geval van pech.

Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer dat je kan terugvinden op de infokaart.

Een bezemwagen komt je dan zo snel mogelijk ophalen.

Overnachting

Wij raden aan onze officiele partner, hotel IBIS Mons Centre Gare, voor een onvergeetelijke nacht ! Bovendien krijg je 10 % korting als jij reserveert per telefoon (0032.65.84.74.40) of per mail met vermelding van de code "Bon Secours Classic" !

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via volgende toeristische diensten:

Label "MV OK": zorgeloos fietsen voor mannen en vrouwen

Alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge kregen van Cycling Vlaanderen het "MV OK" label. Dit label toont aan dat er rekening gehouden wordt met een aantal basisbehoeften van fietsende vrouwen (en mannen).

Op alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge bieden wij:

 • Aparte kleedkamers en douches
 • Aparte wc's aan de bevoorradingen
 • Aparte wc's aan de start- en finishlocatie
 • Technische bijstand op het event

Respecteer de wegcode en fiets proper!

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen.

Fotoservice

Sportograf.comis de officiële fotoservice van de Bon Secours Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Inschrijven

Scan & Ride

23 km 80 km 111 km 164 km
Early Bird
(Tot en met 29/07/2019 - 23u59)
€5 €11 €13 €13
Na 29 juli** €8 €14 €16 €16

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in tot en met 29/07. Zo geniet je van het voordeeltarief.

Heb je de Early Bird gemist en schrijf je pas in na 29/07? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van de Bon Secours Classic 2019 een topeditie maken.

** Kinderen jonger dan 12 jaar fietsen gratis. Online inschrijven is niet nodig.

Bekijk hier het deelnamepakket

Inclusief gratis flesje Bon Secours bij aankomst.

*Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

**Leden aangesloten bij Cycling Vlaanderen genieten ongeacht het moment van hun inschrijving van het Early Bird tarief. Nog geen lid? Klik hier.

Groepsinschrijving (tot en met 29/07)

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Daginschrijvingen

23 km 80 km 111 km 164 km
Zaterdag 10 augustus 2019* €8 €14 €16 €16

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

* Leden aangesloten bij Cycling Vlaanderen genieten ongeacht het moment van hun inschrijving van het Early Bird tarief. Nog geen lid? Klik hier.

Ik doe mee!

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Voorbereiding

Aptonia

Aptonia is het voedings- en triatlonmerk van Decathlon. Aptonia heeft naast materiaal en accessoires voor zowel de beginnende als gevorderde triatleet, ook een bijzonder ruime keuze aan voeding, hydratatie en recuperatie-artikelen in haar gamma. Dankzij een uitgebreid en doeltreffend gamma kan elke wielrenner, van toerist tot kampioen, de beste versie van zichzelf worden! Ontdek onze gels, bars en isotone dranken online en in de Decathlon-winkels!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton