X

Bon Secours Classic10/08/2019

Verslag Foto's Fotoservice

Deelnemers Bon Secours Classic genieten van het mooie Pays des Collines

De Bon Secours Classic, de jongste telg van de Proximus Cycling Classic, was meteen een schot in de roos. De talrijke deelnemers ontdekten de regio Montois en het magnfieke Pays des Collines, evenals het bier van de Brasserie Caulier.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.comis de officiële fotoservice van de Bon Secours Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op

Parcours

Het parcours brengt je in de streek van Bergen en Ath langs pittoreske dorpjes zoals Boussu, Bernissart, Hautrage maar ook langs de Grand Hornu en het wondermooie Château de Beloeil. Daarnaast fiets je ook over de wegen van de beroemde Grand Prix Pino Cerami! Het langste parcours brengt je zelfs tot in Frasnes-lez-Anvaing en het oogverblindende dorpje Saint-Sauveur. Vooraleer je bijna aan de finish bent, kan je nog genieten van een lekkere Bon Secours bij Brasserie Caulier!

Ontdek het parcours

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 23 km
 • 80 km (558 hoogtemeters)
 • 111 km (759 hoogtemeters)
 • 164 km (1459 hoogtemeters)

Points of interest

Château de Beloeil

Château de Beloeil

Het Château de Beloeil, opgericht door de Prinsen van Ligne in de 14de eeuw en bijgenaamd 'Petit Versailles', is één van de mooiste domeinen van België.

Brasserie Caulier

Brasserie Caulier

Geniet van een lekkere Bon Secours in brouwerij Caulier. De naam van het bier komt van het dorp Bonsecours, een plaats waar de geschiedenis van de brouwerij in 1933 begon dankzij Charles Caulier. In dat jaar besloot deze ex-mijnwerker om bier te gaan brouwen.

Grand Hornu

Grand Hornu

Grand-Hornu is een voormalig industrieel complex van kolenmijnen, een deel van het belangrijkste erfgoed van Wallonië, erkend door de UNESCO als werelderfgoed in 2012.

Arrière-pays du Borinage

Arrière-pays du Borinage

Geniet van de heuvelachtige wegen in het hinterland van de Borinage, een gigantische, voormalige mijnsite die ooit zorgde voor de ontginning van enorme hoeveelheden steenkool.

Saint-Sauveur

Saint-Sauveur

Op de lange afstand heb je de mogelijkheid om door het mooie dorp van Saint-Sauveur te fietsen. Door naar Ath te rijden, heb je ook de mogelijkheid om je klimbenen te testen op een aantal prachtige hellingen!

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Voorbereiding

Aptonia

Aptonia is het voedings- en triatlonmerk van Decathlon. Aptonia heeft naast materiaal en accessoires voor zowel de beginnende als gevorderde triatleet, ook een bijzonder ruime keuze aan voeding, hydratatie en recuperatie-artikelen in haar gamma. Dankzij een uitgebreid en doeltreffend gamma kan elke wielrenner, van toerist tot kampioen, de beste versie van zichzelf worden! Ontdek onze gels, bars en isotone dranken online en in de Decathlon-winkels!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton